Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 08 september 2004

Nokia släpper ny smartphone

Nokia har lanserat en ny smartphone, Nokia 9300. Det senaste inom röst- och datakommunikation och en stilren och kompakt design gör Nokia 9300 till en allt i ett-terminal.
”Nokia 9300 riktar sig till professionella mobilanvĂ€ndare som vill ha en dataterminals kraftfulla funktionalitet utan att behöva kompromissa nĂ€r det gĂ€ller design, enkelhet och anvĂ€ndarvĂ€nlighet,” sĂ€ger Eric Anderbjörk, Business Manager Enterprise Solutions TBU, Nokia Skandinavien. ”Vi tror att vi med Nokia 9300 har lyckats kombinera dessa bĂ„da önskemĂ„l sĂ„ att man i fortsĂ€ttningen slipper bĂ€ra med sig flera olika terminaler.”

”SĂ„ lĂ€nge som enskilda anvĂ€ndare stĂ„r för den största volymen av terminalförsĂ€ljningen sĂ„ kommer terminalens utseende att vara lika viktig som den tekniska funktionaliteten,” sĂ€ger Kevin Burden, program manager pĂ„ IDC. ”En terminal som kan bli accepterad som en anvĂ€ndares primĂ€ra telefon sĂ„vĂ€l som att fungera som en avancerad plattform för olika applikationer kan skörda stora framgĂ„ngar pĂ„ den vĂ€xande mobila företagsmarknaden.”

Nokia 9300 Ă€r en trippelbandstelefon som stödjer GSM-, GPRS- och EDGE-nĂ€tverk. Femparts konferenssamtal via en integrerad högtalare och flera e-postklienter (med tillĂ€gg) som till exempel BlackBerry Connect*, möjliggör ”sömlös” mobiluppkoppling. Nokia 9300 erbjuder ocksĂ„ infraröd anslutning och Bluetooth vilket ger anvĂ€ndaren tvĂ„ möjligheter för att trĂ„dlöst synkronisera terminalen med en PC eller laptop eller utbyta data med andra mobila terminaler.

Nokia 9300 har 80 MB minne för att spara e-postmeddelanden, dokument, presentationer, text- och multimediameddelanden, ringsignaler, datafiler, kalendernoteringar och ”att-göra-listor” – eller ladda ner applikationer för arbete eller underhĂ„llning som finns tillgĂ€ngliga för terminalen frĂ„n mer Ă€n en miljon registrerade tjĂ€nsteutvecklare. SĂ€ljstart av Nokia 9300 berĂ€knas till första kvartalet 2005.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1