Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 13 september 2004

NeoNode har landat

Den svenska mobiltelefonen Neonode har nÄtt ut till dem som förhandsbestÀllde telefonen för tvÄ Är sedan.
Neonode har nyligen flyttat in i nya lokaler pĂ„ Norrlandsgatan i Stockholm. DĂ€r sitter man i ett slutet rum med skyddsrockar och plastmössor och bygger ihop NeoNodes N1. ”Tanken var att all produktion skulle ske utanför huset, men som i alla uppstartsfaser insĂ„g vi sjĂ€lva att vi vill kunna garantera att alla telefoner som slĂ€pps ut Ă€r felfria”, förklarar Marcus BĂ€cklund, VD NeoNode till Computer Sweden.

Elektromekan i ÅrjĂ€ng har levererat kretskorten. BildskĂ€rmen kommer frĂ„n koreanska Samsung och radiokretsen levereras av franska Wavecom. Uppsalaföretaget IVE plast har gjort skalet till NeoNode.

Den har ett osynligt rutnÀt av ljusstrÄlar vilket betyder att du inte behöver trycka pÄ den. NÀr du sÀtter ner fingret bryts ljuset och dÄ rÀknar programvaran ut vilka skÀrningspunkter som anvÀnds, förklarar Marcus BÀcklund för Computer Sweden. Dessutom har man byggt en öppen plattform sÄ att vem som helst ska kunna utveckla applikationer för telefonen.

NeoNode grundades för fyra Är sedan av Magnus Goertz, efter att han sÄlt av sitt IT-företag Brace till A Brand New World. Sedan dess har företaget fÄtt leva magert. Personalen uppges ha arbetat i stort sett ideellt.

Utvecklingen av uppföljaren NeoNode N2 Àr redan igÄng. NeoNode vill Ànnu inte avslöja vad den kommer att innehÄlla.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2