Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 01 november 2004

Uppåt för mönsterkort

Den svenska mönsterkortsbranchen har efter ett antal tunga år hamnat i ett något ljusare läge.
Utflyttning av elektronikproduktion från Sverige har gjort att serieproduktionen försvunnit mer och mer ifrån de svenska mönsterkortsföretagen. Många bolag i branschen har gått omkull och resten har de senaste åren genomgått tuffa stålbad för att anpassas till den tuffare konkurrensen med allt mindre efterfrågan. Trading och produktion av förserier och prototyper är idag de verksamheter som de svenska mönsterkortsföretagen idag lever på. Att kunna leverera snabbt och smidigt är idag väldigt attraktivt. - Även om antalet svenska företag är färre så finns prispressen fortfarande kvar, säger Patrik Johansson på Multiteknik.

NCAB är ett företag som helt och hållet lever på trading av mönsterkort. De har ingen egen produktion utan knyter upp kontakter med en mängd olika bolag världen över. Den senaste tiden har bolaget sett en kraftig uppgång. - För oss har det varit en extrem uppgång, det handlar om närmare 40 procent, säger NCABs VD Hans Ståhl till Elektroniktidningen. Tradingföretagen har tidigare varit mycket hemlighetsfulla med vilka leverantörerna är ut mot kunderna. Detta för att förhindra att kunderna eventuellt skulle gå direkt till tillverkaren. Idag är självförtroendet dock så bra att man inte bryr sig om att hålla leverantörerna hemliga längre. - Hemlighetsmakeriet är på väg att försvinna i tradingbranschen. Orsaken är att man tillför så mycket att man inte tror att kunderna ska gå direkt till tillverkarna, säger Hans Ståhl till Elektroniktidningen. - Vi tittar alltid på nya fabriker och godkänner dem. Vi har ett Kinakontor som gör uppföljningar och har löpande kontakt med tillverkarna, fortsätter han.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1