Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 03 november 2004

Flex i Sverige med tunga förluster

Världens största kontraktstillverkare Flextronics har gått från en omsättning på 8.5 miljarder 2000 till årets 2.1 miljarder.
Flextronicss svenska tillverkning gick förra året 612 miljoner back. Detta enligt bolagets brutna räkenskapsårs rapport som offentliggjordes den sista mars 2004. De senaste fyra åren har den samlade förlusten för Flextronicss svenska tillverkning uppgått till omkring 2 miljarder. - Vi följer amerikanska bokföringsprinciper vilket innebär att vissa kostnader inte kan tas upp som omstruktureringskostnader utan går på driftsresultatet, säger företagets vd Glenn Svedberg till Elektroniktidningen.

En stor del i de tunga minusposterna har nedläggningen av Visbyfabriken och krympningen av Linköpingsverksamheten. Verksamheterna i Karlskrona, Västerås, Malmö och Linköping verkar ha nått en viss stabilisering enligt Svedberg: - Ur ett driftsperspektiv har vi sett en stabilisering. Vi har fått rätsida på verksamheten och kapaciteten är hyggligt i balans med efterfrågan, säger han till Elektroniktidningen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1