Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 10 november 2004

Fem miljoner Zigbee-kretsar nästa år?

Chipcon ligger i fronten för utveckling av den nya korthållsradiotekniken Zigbee. Zigbee är både enklare, billigare och strömsnålare än storebror Bluetooth.
-Folk frågar ibland vad som blir den "killer app" som får Zigbee att slå igenom. Men det finns ingen enskild - Zigbee har så många användningsområden, säger Svein Vetti på Chipcon till Elektroniktidningen. Zigbee har ännu inte börjat användas i produkter ute på marknaden. Chipcon har dock redan sålt ca 250 000 kretsar till förserier och utvärdering. Chipcon kan, som en av världens första, erbjuda ett komplett utvecklingspaket för Zigbee. Där ingår testplattform, programvarustack och färdiga användarprofiler.

Zigbee är främst tänkt att användas till leksaker och hemautomation som till exempel larmsystem och annatmen industritillämpningar väntas också bli aktuella.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2