Mönsterkort | 11 november 2004

DeLaval årets optronikföretag

Det är branschorganisationen Swedeoptronics som utsett DeLaval till årets optronikföretag i Sverige 2004.
Priset får DeLaval för sin optronikbaserade mjölkningsteknologi Voluntary Milking System. En faktor till DeLavals framgång har varit att lyckas hitta produktutvecklings- och produktionspartners. - Man har inte råd att borra ner sig i diskussioner om kravspecifikationer. Ett lyckat samarbete kräver spel med öppna kort, säger DeLavals utvecklingschef Gösta Forsén i ett pressmeddelande.

En anledning till att DeLaval fortfarande ha sin bas i Sverige är enligt Gösta Forsén den goda tillgången till rätt kompetens. - Det finns goda möjligheter att även i framtiden tillverka high-tech-produkter i Sverige. Att bara titta på lönekostnaderna för personalen räcker inte. Tillgången till en stor mängd medarbetare som på olika sätt är engagerade i produktutvecklingen uppväger ofta låga
löner.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1