Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 19 november 2004

8-bitars mikrokontroller för fukt- och temp.-mätning i RF-tag

EPSON meddelar att man nu är klar med utvecklingen av S1C8E108, en enchips 8-bitars processor med integrerat EEPROM. Den har en A/D-omvandlare av resistans till frekvenstyp, avsedd för radiofrekvens (RF) tags som används vid temperatur- och fuktighetsövervakning.
S1C8E108 har en inbyggd A/D-omvandlare, resistans till frekvens. Genom att enkelt ansluta en extern resistans och en termistor eller fuktsensor, kan kretsen mäta temperatur och fuktighet. Resistans till frekvens A/D-omvandlaren gör att man kan mäta med minimal effektförbrukning. Faktum är att effektkonsumtionen bara är en 100- eller 1000-del av vad en typisk A/D-omvandlare drar. Inbyggt EEPROM gör det enkelt att få ett mycket noggrant system för lagring av historiska data, ett system som också kan lagra parametrar, ID och information om temperatur/fuktighet. Eftersom S1C8E108 också har en krets inbyggd för teckenlös heltalsmultiplikation och division, kan komplicerad aritmetisk beräkning göras med låg effektbelastning.

I framtiden kommer EPSON att komplettera sortimentet med typer som innehåller LCD- drivare, för att även stödja LCD-produkter.Prover finns tillgängliga nu. Fullskaleproduktion är redan igång och man förväntar en produktionsvolym på 2 miljoner enheter per månad. Detta skriver ACTE i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1