Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 19 november 2004

Z-LED konkurrerar med halogen

Z-LED är en ”High Power” lysdiod för största möjliga ljusutbyte. Under en lång period har det pratats om Power LED’s som hanterar större strömmar. Dessa ska kunna ersätta både halogen- och liknande lampor. Detta enligt optodistributören Optoga.
Genom sin struktur och uppbyggnad kommer enligt uppgift dessa lysdioder att kunna ersätta olika former av LED kluster, bakgrundsbelysningar och halogenlampor. Typiska applikationer är LED-, LCDdisplayer, inredningsbelysning i fordon, kontors- och köksarmaturer eller annan tuff miljö. Ett exempel är alla blinkers, backljus och bromsljus på en bil. Bilägaren ska aldrig komma att behöva byta ut lampor under bilens livslängd.

Z-LED har karakteristiken ljusstark och långlivad. Den ger ett koncentrerat ljus upp till 155 lm beroende på färg och variant och tillförlitlighet i mer än 70 000 timmar beroende version. Färgåtergivningen ligger på 75-80 Ra. Standard färgerna är gul, grön, röd, orange (amber), blå, cyan och vit. Den vita versionen finns i varmvit (3000K) till kallvit (8000K). Vilken typ som ska användas är givetvis beroende av användningsområde. Z-LED levereras även som RGB variant för fullfärgs applikationer.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1