Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 november 2004

Malå GeoScience, Optronic i samarbete

Malå GeoScience markradar har under senare år använts i många spekulativa projekt runt om i världen. Kretskorten i den och i övriga produkter kommer nu att tillverkas i Skellefteå av Optronic. Ordern från Malå GeoScience är värd 4 miljoner kronor per år.
– Vi ser den här ordern som ett bevis på styrkan med flexibel tillverkning som är integrerad med en kompetent utvecklingsavdelning. Dessutom visar den att vi är mycket konkurrenskraftiga tillverkare av kretskort, säger Optronics vd Rickard Åström.

Malå GeoSciences markradar har till exempel använts för att röja upp efter terrorattacken mot World Trade Center i New York, att leta efter bomber inför OS i Aten och den kommer också att nyttjas vid återuppbyggnaden av byggnader och infrastruktur i Irak. Företaget är ensamma i världen om att med sin radarbaserade teknik kunna identifiera, kartlägga och se skador på ledningar och kablar som ligger i marken.

Totalt använder Malå Geoscience ett tiotal kretskort till sina produkter. Optronic har under de senaste två åren tillverkat ett av dessa kort. – Samarbetet har fungerat så bra att vi nu uppgraderar dem till vår huvudleverantör av kretskort. En viktig anledning till att vi väljer Optronic är att de inte bara kan tillverkning utan också har resurser när det gäller avancerad produktutveckling, säger Kenneth Jakobsson, produktionschef vid Malå GeoScience.

Ordern värderas till fyra miljoner kronor per år. Men det kan bli tal om betydligt större siffror i framtiden. – Under de senaste åren har vi ökat omsättningen med 10-20 procent per år och intresset för våra produkter blir allt större, berättar Kenneth Jacobsson och avslöjar att Malå Geoscience inom kort kommer att släppa en ny typ av radar som kan användas för betongundersökningar inne i byggnader. Det är en vidareutveckling av den radar som de nyttjade vid bombundersökningarna i Aten.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1