Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 22 november 2004

Lundinova blir certifierad ARM-konsult

Lundabaserade Lundinova AB stärker sitt samarbete med den Amerikanska halvledartillverkaren Atmel. Som enda konsulter i Sverige blir Lundinova därmed rekommenderade utvecklingspartner för inbyggnad med Atmels ARM-processor.
För Atmels del innebär certifieringen som är internationell, draghjälp med att designa in ARM-processorer i avancerade inbyggda system.

I samband med certifieringen lanserar Lundinova en ny utvecklingsplattform med ARM-processorn och operativsystemet Linux. Plattformen riktar sig till strömsnåla inbyggnadsprojekt med fokus på kommunikation och ska halvera utvecklingstiden. Dock betonar en av Lundinovas grundare och teknikansvarige, Johan Marnfeldt, att kundnyttan vid val av processor fortfarande väger tyngre än lojaliteten mot Atmel.

- “Vi har länge arbetat med Atmels ARM-processor. Certifieringen ser vi mest som en kvalitetssymbol för elektronikutvecklingen. För kunderna känns det tryggt att designa in komponenter från en etablerad leverantör med allt vad det innebär i utvecklingsstöd”, säger Johan Marnfeldt.

Lundinova AB utvecklar elektronik och mjukvara till tillverkningsindustrin, telekommunikation, medicinskteknisk utrustning, fordon, hushållsmaskiner, datorer och övervakningssystem. Företaget bildades 2001 och sysselsätter idag 20 utvecklingsingenjörer.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2