Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 24 november 2004

Färska Setred tror på sin 3D-teknik

Relativt nya Setred har sitt kontor på teknikhöjden, mitt emellan SU och KTH. Där basar Thomas Ericson över tre personer som tillsammans utvecklar bildskärmar med avancerad 3D-teknik. Om två år hoppas de ha en kommersiell produkt.
- Vi som startade Setred träffades under studieåren på Cambridge och har fortsatt kontakt med forskarna där, säger Thomas Ericson till IDG. Setred har idag en fullt fungerande prototyp på Setreds lab på Camridgeuniversitetet. En av Setreds anställda, norrmannen Christian Møller, är upphovsman till Setreds teknik vilken man nu söker patent på.

Flera företag i branschen utvecklar 3D-teknik till sina bildskärmar. En del av de bildskärmar som idag finns kräver speciella glasögon men detta behövs ej i Setreds 3D-lösningar. - Många försöker utveckla 3d-skärmar, och företag som Sharp har redan produkter ute. Men de har många begränsningar om man jämför med vår tekniska lösning, säger Thomas Ericson till IDG.

Applikationerna kommer närmast ligga inom spelbranschen, tror Thomas. - På sikt går det att använda skärmen som tv, men då krävs att programmen är anpassade för 3d. Därför är det i första hand för spel och animeringar som tekniken är intressant. Redan nu är de flesta spel och tecknade filmer förberedda för 3d, säger Thomas Ericson till IDG.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1