Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 29 november 2004

Evox Rifa, Finland fler fördelar

Evox Rifas beslut om att i Kalmarfabriken ska läggas ned och flyttas till Finland. Enda möjligheten att rädda kvar jobben är att hitta en köpare som är villig att betala rätt pris för fastigheten.
Sif och Metall menar att en flytt innebär kompetensförlust eftersom det bara är i Sverige man kan tillverkning av papperskondensatorer. Ledningen hävdar däremot att de finska anställda kan läras upp. Finska banker är dessutom villiga att låna ut pengar till Evox Rifa under förutsättning att verksamheten hamnar i Finland. I Sverige vill ingen ställa upp med mer kapital. Kommunen har erbjudits att köpa fastigheten för 100 miljoner kronor. Då skulle Evox Rifa kunna flytta inom Kalmar. Men det innebär inte någon garanti för att samtliga 220 anställda får behålla jobben. Detta skriver siftidningen.

Den 7 december fattar företagets styrelse beslut om flytten. Har det inte dykt upp en köpare kommer förhandlingar att inledas om personalinskränkningar.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1