Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 14 januari 2005

Lars Wallin om veckans varsel

Under den gÄngna veckan har evertiq.se rapporterat om en mÀngd nya varsel inom den svenska elektronikindustrin, bland annat Elektrotryck, EDC och Flextronics i VÀsterÄs. För att bromsa denna utveckling manar branschexperten Lars Wallin till nationell samling i form av ett ökat samarbete och dÀrmed en ökad produktivitet.
Utflyttningen av elektronikproduktionen frĂ„n Sverige gĂ„r i en allt snabbare takt vilket inte kommer som nĂ„gon överraskning. ”Medan de styrande politikerna vĂ€ntar pĂ„ att arbetslösheten skall gĂ„ ner och öser pĂ„ nya bördor i form av sjukförsĂ€krings- och trĂ€ngselavgifter, ökade fordonsskatter samt WEEE och RoHS direktiv, flyttar företagen tillverkningen till lĂ„glönelĂ€nder” sĂ€ger Lars Wallin till evertiq.se.

Men Sveriges elektronikindustri Àr inte död Àn. PÄ EP-mÀssan, som arrangeras den 1-3 februari i Stockholm, kommer nya grepp att visas live i form av ett förslag pÄ optimerad elektronikproduktion som Àr ett sÀtt att mana till nationell samling i form av ett ökat samarbete och dÀrmed en ökad produktivitet.

”Klarar elektronikindustrin denna omstĂ€llning kommer en befarad arbetslöshet att kunna mildras och vi kommer med tillförsikt kunna se framtiden an. Om vi inte klarar omstĂ€llningen kommer de varslade i bland annat Munkfors och VĂ€sterĂ„s att fĂ„ mĂ„nga fler kamrater i de arbetslösas förening", avslutar Lars Wallin.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2