Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 18 januari 2005

Coresonic, ny start-up i Linköping

Linköpingsbaserade Coresonic har presenterat en programmerbar basbandsprocessor för mobiltelefoner. Denna kan programmeras för olika standarder och Àr tÀnkt att ersÀtta dagens skrÀddarsydda processorer.
Bolaget Coresonic AB ska kommersialisera den unika basbandsprocessorn, som Àr ett resultat frÄn professor Dake Lius grupp inom forskningscentret Stringent. Processorn kan programmeras till olika standarder för mobiltelefoni eller trÄdlösa datanÀt efter behov. PÄ sÄ vis kan den ersÀtta mÄnga skrÀddarsydda processorer som krÀvs i moderna mobiltelefoner eller i trÄdlösa kort som stödjer flera standarder.

– Det Ă€r mycket roligt att se att vi kan kommersialisera forskningsresultat frĂ„n Stringent. Bakom detta ligger en kombination av god finansiering frĂ„n Stiftelsen för strategisk forskning och starka forskare med bas i svensk radiokompetens, sĂ€ger Christer Svensson, professor och chef för centret.

Coresonic Ă€r en avknoppning frĂ„n Stringent som startades i december 2004 med stöd av sĂ„ddkapital frĂ„n Rendera i Östergötland AB. VD Mikael Karlsson upplever bolagets produkt och affĂ€rsidĂ© som mycket spĂ€nnande. – En produkt med stor marknadspotential i kombination med ett starkt team lovar gott för framtiden, sĂ€ger han.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2