Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 02 mars 2005

Sammanslagning ger ökad styrka

Chalmers samlar resurserna inom
hÄrdvaruforskning i elektronik- och
mikrosystemteknik. Det hjÀlper företagen att förverkliga idéer för nya produkter och stÀrker forskning och utbildning i mikroelektronik och mikrosystem.
Chalmers verksamhet kring elektronikproduktion, ledd av professor Johan Liu, blev vid Ärsskiftet en del av Institutionen för mikroteknologi och nanovetenskap, MC2. " Den direkta samverkan med MC2:s komponentforskning öppnar fantastiska perspektiv, sÀger Johan Liu, chef för
elektronikproduktionsgruppen".

Elektronikproduktionsgruppens huvudsakliga verksamhet finns kring forskning och utbildning inom byggsÀtt, kapsling, montering, miljöanpassning och tillförlitlighetsmodellering för elektronik och mikrosystemhÄrdvara. Gruppen tillhörde tidigare Sektionen för maskinteknik vid Chalmers och var belÀget pÄ Institutet för Verkstadsteknisk Forskning, IVF, i Mölndal. Sammanslagningen skapar en unik möjlighet att bygga upp en fullstÀndig forsknings- och utbildningsresurs för framtagning, karaktÀrisering och verifiering av elektronik och mikrosystemprodukter.

MC2:s forskning fokuserar pÄ komponenter för framtida elektronik och fotonik, till exempel med inriktning pÄ optoelektronik och mikrovÄgsteknik, kvantelektronik och supraledning samt mikro- och nanosystem.

"Genom att samla Chalmers resurser inom hÄrdvaruforskning i elektronik- och mikrosystemteknik skapar vi ett kraftfullt forskningskluster som Àr internationellt konkurrenskraftigt. Det ger oss Ànnu bÀttre möjligheter att bedriva spetsforskning och att hjÀlpa företagen med att förverkliga idéer för nya elektronik- och mikrosystemprodukter, sÀger Stefan Bengtsson, prefekt för MC2, Chalmers".

I och med samgÄendet blir plattformen Swedish Microsystem Integration Technology, SMIT, som Àr ett centrum för industrisamverkan, ett projekt vid MC2.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1