Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 02 mars 2005

Kalix elektronikbransch firar 30 år

Den 1 mars 1975 startade Jan-Erik Larsson företaget Kretselektronik HB som blev det första elektronikföretaget i Kalix. I går firade regionen sitt 30-årsjubileum.
Idag finns cirka 200 anställda inom Kalix elektronikindustri, vilket gör den till en av ”basindustrierna”. Enligt Jan-Erik Larsson har branschens fokus under dessa år flyttats från tekniken till kunden, under tiden som it-revolutionen förändrat hela verksamheten. ”Vi pratar om samma tid som mikroprocessorn funnits och det har ju hänt väldigt mycket på processorfronten”, säger Jan-Erik Larsson till tidningen Norrländska Socialdemokraten. Det som har gjorts under 30 år går inte att göra på kort tid.

Ett hundratal personer, främst från lokala elektronikföretag, deltog under jubileet som arrangerades av bland annat Electropolis. Det fanns även en del inbjudna gäster från bland annat Finland.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1