Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 03 mars 2005

Alfa Laval flyttar till Kina

Tillverkningsenheten av höghastighetsseparatorer i Madrid, Spanien, kommer att fasas ut och stängas. Monteringsenheten för Life Science i Toronto, Kanada, kommer att stängas i slutet av juni 2005.
Alfa Laval har beslutat att ytterligare effektivisera sin globala tillverkningsstruktur. Alfa Laval kommer att bygga upp en monteringsenhet för höghastighetsseparatorer i Kina. Syftet är att skapa konkurrensfördelar genom att komma närmare den så viktiga asiatiska marknaden, där nordöstra Asien har utvecklats till den globalt ledande marknaden för varvsindustrin. Den nya enheten i Kina kommer att vara en monteringsenhet och nyckelkomponenterna till separatorerna kommer att produceras i befintlig Alfa Laval anläggning i Sverige.

Företaget har också beslutat att lägga ut tillverkningen av moduler avsedda för “Life Science” marknaden. Erbjudandet till den globala “Life Science” marknaden fortsätter att vara produkter, system, ingenjörs- och valideringsservice, inklusive biotekniska process- system och processmoduler.

Ovanstående åtgärder kommer att medföra en engångskostnad om totalt 125 miljoner kronor i Alfa Laval koncernens resultaträkning för det första kvartalet 2005.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-26 15:08 V9.5.0-2