Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 03 mars 2005

Alfa Laval flyttar till Kina

Tillverkningsenheten av höghastighetsseparatorer i Madrid, Spanien, kommer att fasas ut och stÀngas. Monteringsenheten för Life Science i Toronto, Kanada, kommer att stÀngas i slutet av juni 2005.
Alfa Laval har beslutat att ytterligare effektivisera sin globala tillverkningsstruktur. Alfa Laval kommer att bygga upp en monteringsenhet för höghastighetsseparatorer i Kina. Syftet Àr att skapa konkurrensfördelar genom att komma nÀrmare den sÄ viktiga asiatiska marknaden, dÀr nordöstra Asien har utvecklats till den globalt ledande marknaden för varvsindustrin. Den nya enheten i Kina kommer att vara en monteringsenhet och nyckelkomponenterna till separatorerna kommer att produceras i befintlig Alfa Laval anlÀggning i Sverige.

Företaget har ocksĂ„ beslutat att lĂ€gga ut tillverkningen av moduler avsedda för “Life Science” marknaden. Erbjudandet till den globala “Life Science” marknaden fortsĂ€tter att vara produkter, system, ingenjörs- och valideringsservice, inklusive biotekniska process- system och processmoduler.

OvanstÄende ÄtgÀrder kommer att medföra en engÄngskostnad om totalt 125 miljoner kronor i Alfa Laval koncernens resultatrÀkning för det första kvartalet 2005.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1