Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 15 mars 2005

CAPINOR inför blyfri HASL

Mönsterkortstillverkaren Capinor AS har infört blyfri Hot Air Solder Levelling (HASL). Samtidigt har all bly i den egna tillverkningen fasats ut.
Legeringen som används i den blyfria processen är SN100CL från Nihon Superior i Japan, den består av 99,2% tenn, 0,7% koppar och < 0,1% nickel. Smältpunkten för legeringen är 227 grader C.

Capinor AS har valt denna lösning på kundernas begäran. Kort med blyfri HASL kan lödas i befintlig lödutrustning, och resultatet blir enligt Capinor lika bra som tidigare. Mönsterkort med SN100CL har samma hållbarhet som traditionella blyade kort, det vill säga 12 månader.

Mönsterkorten som tillverkas i HASL-processen kommer att märkas med Capinors blyfria symbol. Capinor kommer inte att leverera kort med traditionell, blyad HASL från sin egna produktion efter övergången till blyfri HASL som skedde den 8:e mars.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-21 15:38 V9.3.2-1