Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 mars 2005

Roger Bolander bygger upp Sony Ericsson i Ryssland

Sony Ericssons Nordenchef Roger Bolander flyttar den 1 april i Är till Moskva, för att utveckla företagets verksamhet i Ryssland.
Rekryteringen av Roger Bolanders eftertrÀdare pÄ posten som General Manager för Sony Ericsson i Norden pÄgÄr.

Sony Ericsson har fram till nu varit representerat i Ryssland via affÀrsenheten Central Eastern Europe i Budapest. Nu blir Ryssland en egen affÀrsenhet inom företaget, med Roger Bolander som General Manager.

– Ryssland representerar en gigantisk marknad, med en otroligt snabb tillvĂ€xt och dĂ€rmed en mycket stor potential för Sony Ericsson, sĂ€ger Roger Bolander. Att utveckla verksamheten dĂ€r Ă€r en spĂ€nnande utmaning som jag helt enkelt inte kunde tacka nej till!

Ryssland har nÀrmare 144 miljoner invÄnare. Under 2004 sÄldes drygt 22 miljoner mobiltelefoner i landet. Enligt bedömare kommer den volymen att fördubblas redan i Är, och troligen nÄ 70-80 miljoner sÄlda enheter Är 2006.

Roger Bolander kom till Sony Ericsson hösten 2000. Under hans tid har verksamheten i Norden utvecklats mycket starkt. Företaget Àr idag den marknadsledande mobiltelefonleverantören i Sverige och nÀst störst sett till hela den nordiska marknaden.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2