Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 23 mars 2005

Svensk PC-tillverkare i konkurs

Tio anställda riskerar att förlora jobben när den svenska PC-tillverkaren GLT Communication i Blekinge försätts i konkurs.
Beslutet om att begära GLT Commuication i konkurs kom hastigt under slutet av förra veckan. Blekinge tingsrätt beslutade därefter att GLT samt dess dotterbolag Everrent AB skulle försättas i konkurs. Bristen i de båda bolagen totalt är 1,5 miljoner kronor.

En bidragande orsak är att företaget för två år sedan drabbades av en vattenläcka i lokalerna, vilket resulterade i en segdragen process med försäkringsbolaget Trygg Hansa. Denna situation har starkt begränsat GLT’s affärsmöjligheter.

GLT Communication AB tillverkar PC-datorer samt bedriver handel med begagnad datorutrustning.
De stora marknaderna har varit Sverige och Baltikum. GLT Communication bildades för tio år sedan i Kallinge utanför Ronneby. Som mest har bolaget omsatt 120 miljoner kronor och haft 15 anställda. Nu inleder konkursförvaltaren jakten på en ny ägare till bolaget. Detta skriver tidningen Sydöstran i sin webbupplaga.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1