Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 23 mars 2005

Viking och WIP i samarbete

Viking Telecom AB och Wireless Independent Provider, WIP, har tecknat ett samarbetsavtal för broadcasting av korta meddelanden. TjĂ€nsten riktar sig till butiker och affĂ€rsgallerior dĂ€r det finns ett behov av att snabbt rapportera och sprida information om incidenter, sĂ„ kallad ”Telefonkedja för affĂ€rerer”.
Initiativet kommer ursprungligen frĂ„n BRÅ (Brottsförebyggande RĂ„det) i BĂ„stad och Ängelholm, lokala köpmĂ€n, handlarorganisationer och polisen. Gemensamt driver man ett projekt med mĂ„lsĂ€ttning att skapa ”SĂ€ker Butik”. Syftet Ă€r att öka butikpersonalens trygghet, förbĂ€ttra skyddet mot incidenter som snatteri stöld och falskvĂ€xling samt minska utbytet för brottslingar.

Incidentsystemet Ă€r framtaget gemensamt av Viking Telecom och WIP. NĂ€r en incident intrĂ€ffar ringer personalen i den drabbade butiken till ett akutnummer, i detta fall Taxicentralen i Ängelholm som sedan skickar informationen vidare in i incidentsystemet. Informationen distribueras dĂ€refter omedelbart till alla som Ă€r anslutna till ”Telefonkedja för affĂ€rer”. Meddelandet levereras som röstmeddelande till den vanliga telefonen och som SMS till mobiltelefonen.

Systemet har varit i drift sedan början av mars och för nĂ€rvarande Ă€r över 130 butiker i BĂ„stad- och ÄngelholmsomrĂ„det anslutna och fler berĂ€knas tillkomma.

Incidentsystemet Àr baserat pÄ den kompetens och teknologi som Viking Telecom och Wireless Independent Provider gemensamt har. TjÀnsten gör det möjligt att med hög leveransÀkerhet snabbt distribuera ett stort antal korta incidentmeddelanden via SMS och röstmeddelande.

Wireless Independent Provider, WIP, Àr ett programvaruföretag som erbjuder produkter och tjÀnster inom mobil datakommunikation. Företaget grundades 1999 och har kontor i Karlskrona och Stockholm.

Viking Telecom utvecklar och sÀljer system för överföring och behandling av automatiska meddelanden med tillhörande tjÀnsteutbud. Bolaget har sitt sÀte i Göteborg och aktiva dotterbolag i Sverige och Hong Kong. Bolaget Àr noterat pÄ Stockholmsbörsens O-lista, under listnamnet VIKT.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2