Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 25 april 2005

Flextronics stämmer navAero

Flextronics stÀmmer Sundsvallsbaserade navAero pÄ cirka 2,5 miljon kronor för obetalda slutförda arbeten, skriver Sundsvalls Tidningar. navAero utvecklar produkter inom flygindustrin.
I stÀmningsansökan hÀvdar Flextronics att de under 2004 utfört arbeten Ät Navaero som de Ànnu inte har fÄtt betalt för. Flextronics yrkar Àven ersÀttning för rÀttegÄngskostnader. Flextronics i Linköping har hjÀlpt navAero med utvecklingen av produkterna T-bag ochT-pad, som Àr ett elektronisk instrument som ska ersÀtta pappersbaserade manualer, loggböcker och kartor för piloter.

Flextronics har ansvarat för inköp av komponentertillverkning. 25 enheter skulle visas upp pÄ en mÀssa i mitten av juli 2004. navAero var dÀrför angelÀgna om att produkterna skulle vara klara i tid, Àven om det innebar högre kostnader. Flextronics tillverkade dessa enligt dessa önskemÄl och har Àven betalat de fakturor pÄ cirka en halv miljon kronor som förfallit till betalning före det att leveransen gjordes. NÄgon ytterligare betalning har Navaero sedan inte gjort. Sammanlagt rör det sig om obetalda fakturor pÄ 2 559 000 kronor. navAero har tidigare hÀvdat att det blivit för dyrt. Detta skriver Sundsvalls Tidningar.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2