Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 01 juni 2005

Saab Bofors Dynamics får robotorder

Saab Bofors Dynamics har, från tyska Diehl BGT Defense (DBD), erhållit en produktionsbeställning avseende delsystem till IR-jaktroboten IRIS-T, värd cirka 850 MSEK.
IRIS-T har under tysk ledning utvecklats i ett internationellt samarbetsprojekt mellan Tyskland, Sverige, Italien, Spanien, Norge och Grekland.

– Denna beställning är ett resultat av vårt framgångsrika samarbete med vår tyske partner DBD. Dessutom stärker den vår roll som leverantör av avancerade robot-delsystem, säger VD Tomas Samuelsson.

Beställningen innebär tillverkning av delsystemen Signal Processing Unit, det vill säga robotdatorn och Aircraft Interface Unit, som distribuerar signaler mellan flygplan och internt i missilen. Serieproduktionen startar 2005 och kommer att pågå fram till 2011.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2