Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 07 juni 2005

Autoliv stänger fabrik i Frankrike

För att möta den fortsatta prispressen i bilindustrin samt på grund av ett skifte inom produktteknologi har bilsäkerhetsföretaget Autoliv Inc. beslutat att inleda förhandlingar med lokala fackföreningar för att stänga sin anläggning OEA Europa i Les Mureaux, väster om Paris.
Anläggningen har cirka 100 anställda och samtliga kommer att erbjudas arbete på andra Autoliv-anläggningar. Autoliv har verksamhet på 8 andra platser i Frankrike.

Under de senaste åren har Autoliv lagt ner anlägggningar i USA, Sverige och Holland och istället ökat produktionen i lågkostnadsländer för att behålla sin konkurrenskraft och lönsamhet, trots prispressen i bilindustrin. Detta har lett till att Autoliv lyckats öka sin försäljning med nära 50% sedan år 2000, vilket i sin tur skapat 7.500 nya arbetstillfällen världen över, dvs en ökning med 23%.

Den franska anläggningen kommer att fasas ut i flera steg. Huvuddelen av produktionen kommer att upphöra i slutet av juli 2005 och all Autoliv-verksamhet i Les Mureaux beräknas ha upphört före utgången av 2005.

Autoliv räknar med att nedläggningen kostar 2 MUSD, vilket belastar det andra kvartalet 2005. Dessa kostnader avser i huvudsak avskrivningar av anläggningstillgångar. Förhandlingarna med de lokala fackföreningarna kan dock komma att leda till ytterligare kostnader i samband med fabriksnedläggningen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1