Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 07 juni 2005

Autoliv stänger fabrik i Frankrike

För att möta den fortsatta prispressen i bilindustrin samt pÄ grund av ett skifte inom produktteknologi har bilsÀkerhetsföretaget Autoliv Inc. beslutat att inleda förhandlingar med lokala fackföreningar för att stÀnga sin anlÀggning OEA Europa i Les Mureaux, vÀster om Paris.
AnlÀggningen har cirka 100 anstÀllda och samtliga kommer att erbjudas arbete pÄ andra Autoliv-anlÀggningar. Autoliv har verksamhet pÄ 8 andra platser i Frankrike.

Under de senaste Ären har Autoliv lagt ner anlÀgggningar i USA, Sverige och Holland och istÀllet ökat produktionen i lÄgkostnadslÀnder för att behÄlla sin konkurrenskraft och lönsamhet, trots prispressen i bilindustrin. Detta har lett till att Autoliv lyckats öka sin försÀljning med nÀra 50% sedan Är 2000, vilket i sin tur skapat 7.500 nya arbetstillfÀllen vÀrlden över, dvs en ökning med 23%.

Den franska anlÀggningen kommer att fasas ut i flera steg. Huvuddelen av produktionen kommer att upphöra i slutet av juli 2005 och all Autoliv-verksamhet i Les Mureaux berÀknas ha upphört före utgÄngen av 2005.

Autoliv rÀknar med att nedlÀggningen kostar 2 MUSD, vilket belastar det andra kvartalet 2005. Dessa kostnader avser i huvudsak avskrivningar av anlÀggningstillgÄngar. Förhandlingarna med de lokala fackföreningarna kan dock komma att leda till ytterligare kostnader i samband med fabriksnedlÀggningen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 18:25 V11.10.11-1