Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 09 juni 2005

NCAB presenterar mycket goda resultat tack vare omstrukturering

2004 har varit ett fantastiskt Är med en tillvÀxt pÄ 42 % för hela NCAB-koncernen. Den positiva utvecklingen beror pÄ att bolaget har lyckats med ett flertal stora projekt med högt tekniskt innehÄll.
Orsaken till detta Àr framförallt att NCAB under en tid arbetat med en förÀndrad organisationsstruktur för att bland annat höja den tekniska nivÄn pÄ företagets utbud.

”Samtliga av bolagets försĂ€ljningskontor har under 2004 ökat mer Ă€n marknaden vilket Ă€r ett svar pĂ„ att vĂ„ra satsningar Ă€r rĂ€tt”, förklarar styrelseordförande Lars Östlund.

Det svenska bolaget Ă€r störst och omsatte 131 miljoner med en tillvĂ€xt pĂ„ 27% under 2004. ”Vi förĂ€ndrade vĂ„r organisation i början av 2004 för att höja servicen till vĂ„ra kunder. Genom detta har vi blivit mer effektiva vilket gör att vi idag ger snabbare svar och har mer tid att hjĂ€lpa vĂ„ra kunder med produktutveckling. Under de senaste Ă„ren har steget tagits frĂ„n att vara en förmedlare av mönsterkort till att skapa de mest ekonomiska förutsĂ€ttningarna för vĂ„ra kunder. Det handlar mycket om att minimera störningar i kundens produktion” enligt Martin Blomqvist, försĂ€ljnings och platschef, NCAB Sverige.

Stora resurser har lagts ner pÄ att utveckla inköpskontoret i Kina. Effektiviserade rutiner och processer har resulterat i förbÀttrad leveransprecision och kvalitet. Omstrukturering och nyanstÀllningar pÄ Kina kontoret har varit nödvÀndiga för att möta kundernas krav pÄ mer avancerade kort.

I mars i Är anstÀlldes en strategisk inköpare till Sverige-kontoret som arbetar övergripande med leverantörsutveckling för hela NCAB-gruppen. Fokus för denna funktion Àr uppföljning av vÄra leverantörer för att NCAB ska vara det sjÀlvklara valet vid höga krav pÄ kvalitet och leveransprecision.

Hela koncernen omsatte förra Ă„ret 220 miljoner. ”För 2005 har vi en budget pĂ„ 280 miljoner sek”, förklarar koncernchef Hans StĂ„hl. Vinstmarginalen Ă€r dessutom mycket god vilket möjliggör nya etableringar pĂ„ tillvĂ€xt marknader under detta Ă„r.

Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1