Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 15 juni 2005

Saab och Grintek bildar affärsenhet

Saab och sydafrikanska Grintek tar nu nÀsta steg i sitt samarbete inom omrÄdet telekrig och bildar den gemensamma affÀrsenheten Saab Avitronics.
Saabs förvÀrv av aktiemajoriteten i sydafrikanska Grintek Ltd ger möjligheter att slÄ samman de bÄda företagens affÀrsverksamheter inom telekrig och avionik (flygelektronik) i en gemensam affÀrsenhet, Saab Avitronics. Den nya affÀrsenheten bildas genom att SaabTech med cirka 850 medarbetare i Sverige och Avitronics, med cirka 400 medarbetare i Sydafrika, gÄr samman.

– VĂ„ra verksamheter kompletterar varandra pĂ„ ett utmĂ€rkt sĂ€tt, bĂ„de nĂ€r det gĂ€ller produkter och marknader. Genom att samla vĂ„ra resurser i en gemensam affĂ€rsenhet kommer vi att kunna stĂ€rka vĂ„r konkurrenskraft och marknadsposition ytterligare, sĂ€ger Björn Erman, chef för SaabTech.

Saab Avitronics kommer att ha ett komplett utbud av produkter inom telekrig, det vill sÀga olika typer av skyddssystem som missil-, laser- och radarvarnarsystem, störsÀndare och motmedelsfÀllare för flygplan, helikoptrar, fordon och för marina tillÀmpningar.

I sin produktportfölj kommer Saab Avitronics ocksÄ att ha avioniksystem för sÀkerhetskritiska tillÀmpningar, spaningssystem, presentationssystem och modulÀra avioniksystem för flygplan och helikoptrar.

Den nya affÀrsenheten startar den 1 juli 2005. AffÀrsenheten kommer att ledas av Björn Erman, affÀrsenhetschef, Ben Ash, chef för affÀrsutveckling, marknadsföring och försÀljning samt Micael Johansson, chef för utveckling och produktion.

Legalt kommer den svenska delen av Saab Avitronics att fortsÀtta som en del av Saab AB medan den sydafrikanska delen av Saab Avitronics Àr en del i Grintek Ltd.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1