Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 15 juni 2005

Flex säljer FNS & Semiconductor

Flextronics har signerat slutliga avtal dels kring försÀljningen av Flextronics Network Services, dels kring Flextronics Semiconductor dÀr man kommer att avyttra 100% av sin semiconductor-verksamhet till AMIS Holdings, Inc.
SÄsom tidigare tillkÀnnagivits, kommer FNS att slÄs samman med Telavie AS, som Àgs av riskkapitalfonden Altor 2003. Enligt avtalet kommer Flextronics Àga 30% av det kombinerade företaget.

Avtalen innebÀr Àven att Flextronics kommer att avyttra 100% av sin semiconductor-verksamhet till AMIS Holdings, Inc. moderbolaget till AMI Semiconductor, Inc.

"Jag Àr verkligen belÄten med att vi nu har genomfört affÀren med Altor och att AMI kommer att köpa vÄr semiconductor verksamhet", sÀger M Michael Marks, VD för Flextronics. Dessa affÀrer möjliggör för Flextronics att kunna koncentrera sig pÄ sin kÀrnverksamhet, vilket innefattar konstruktions-, tillverknings- och logistiktjÀnster, samt att kunna leverera de tjÀnster som bÀst möter vÄra kunders behov. Vi anser att dessa tvÄ affÀrer Àr utmÀrkta för alla inblandade och vi förvÀntar oss fortsatt framgÄng bÄde för FNS och Semiconductor i framtiden".

Det nya bolaget, kombinationen av Telavie och Flextronics Network Services, kommer att ha huvudkontor i Stockholm och finnas representerat i 18 lÀnder, med nÀra 10 000 anstÀllda. "Att avtalet nu Àr signerat innebÀr att MBL-förhandlingar Àr avklarade, d v s alla inom företaget tror pÄ affÀren och det nya bolagets framtid", sÀger Ronny Nilsson, nuvarande VD för Flextronics Network Services och Àven den som ska leda den nya koncernen. "Vi kan nu pÄ allvar börja förbereda för den nya verksamheten som kommer göra oss till den ledande, oberoende och globala leverantören av nÀtverkstjÀnster".
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1