Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 23 juni 2005

NOTE reserverar för nedskrivningar

NOTE reserverar för befarade nedskrivningar i storleksordningen 65 - 75 Mkr, vilket kommer att belasta resultatet under andra kvartalet i Är. Koncernens löpande verksamhet visar dock en stabil vinst.
Vid en genomgÄng av koncernens lager, kundfordringar och aktiverade kostnader har man gjort bedömningen att man mÄste reservera för nedskrivningar av delar av dessa poster vid Norrtelje- och BorÄsfabrikerna. OmvÀrderingen beror bland annat pÄ att bakomliggande överenskommelser med kunderna inte anses tillrÀckligt bindande.

"Det kĂ€nns tungt att behöva göra denna reservering, men det har alltid varit min filosofi att om det finns en risk för förlust skall den identifieras och elimineras sĂ„ snart den upptĂ€ckts," sĂ€ger den nyligen tilltrĂ€dde koncernchefen Kjell-Åke Andersson.

"Jag vill ocksĂ„ ha sagt", sĂ€ger Kjell-Åke, "att det kĂ€nns skönt att detta nu ligger bakom oss och samtidigt kunna konstatera att koncernens löpande verksamhet alstrar ett positivt kassaflöde och visar en stabil vinst."
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2