Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 23 juni 2005

Digital Vision och Vistek i OEM-avtal

Digital Vision och Vistek meddelade idag att de har tecknat avtal om att gemensamt utveckla en rörelsekompenserad standardomvandlare för högupplöst TV (HDTV).
Bolagen har också skrivet under ett OEM-avtal där Vistek kommer att tillverka och sälja den färdiga produkten genom dess väletablerade kanaler och breda kundbas inom broadcast-industrin.

Behovet av högkvalitativ standardomvandling för HDTV har blivit viktigare på senare tid då Europa har anammat en HDTV-standard med en bildväxlingsfrekvens på 50 Hz, vilket är inkompatibelt med 60 Hz formaten som används i USA och andra länder.

Systemet kommer att bygga på en kombination av Digital Visions Emmy-vinnande rörelseestimeringsalgoritmer PHAME och Visteks expertis inom videoformatskonvertering. Användningsområdet kommer initialt att vara direktsända sportevent och nyhetssändningar. Rörelsekompensering är en kritisk funktion i en högkvalitativ standardkonverterare för att återskapa knivskarpa bilder. Detta är speciellt viktigt i bildmaterial som innehåller mycket detaljer och snabba rörelser.

Vistek och Digital Vision har tidigare arbetat tillsammans med en liknande produkt för standardupplöst TV. Produkten som hette Vector-VMC vann TV-branschens prestigefyllda EmmyT pris.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-20 15:35 V10.9.6-1