Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 03 augusti 2005

NOTE och Jaltek i strategiskt samarbete

Kontaktstillverkaren NOTE har ingÄtt ett strategiskt samarbetsavtal med Jaltek Systems i Storbritannien.
I linje med NOTE:s vision att bli en av Europas ledande EMS-leverantörer Ă„r 2009 lanserade NOTE en Gateway i Storbritannien i slutet av 2004. NOTE:s avsikt var att ha en Excellence Unit i Storbritannien under 2005 för att erbjuda befintliga och nya kunder hela sortimentet av tjĂ€nster frĂ„n design till lĂ„gvolymproduktion i Storbritannien och dĂ€refter överföra produktionen till NOTE:s anlĂ€ggningar för högvolymproduktion till lĂ„g kostnad i Östeuropa. Fram till nu har NOTE letat efter en EMS-partner i Storbritannien med liknande ideal och instĂ€llning som NOTE. DĂ€rför offentliggör NOTE nu det strategiska samarbetet med Jaltek Systems.

Jaltek har gott rykte med förtroende hos ledande storföretag och globala multinationella kunder för att leverera jÀmn kvalitet genom NPI och lÄgvolymtillverkning. Marknadssegmenten kompletterar ocksÄ NOTE:s egna anlÀggningar i Norden med kunder inom medicin, försvar, fordon, radio och TV tillsammans med inbÀddade datorsystem och utveckling av I/P-plattformar.

"Jaltek och NOTE har mycket gemensamt; bl.a. hög teknisk kompetens, snabb design, NPI och tillverkningstjÀnster; och viktigast av allt en vilja att övertrÀffa kundens förvÀntningar. Detta strategiska samarbete representerar en europeisk EMS-lösning, som har den viktiga fördelen att kombinera ett lönsamt och expanderande NPI-center i Storbritannien med en av Europas snabbast vÀxande EMS-leverantörer av mellan -till högvolymtillverkning", uppger Steve Pittom, Jalteks försÀljningsdirektör.

"Vi tycker att denna satsning Àr spÀnnande, eftersom Jaltek har samma instÀllning till sin verksamhet som NOTE i sina Excellence Plants. Jag Àr övertygad om att detta Àr en utmÀrkt möjlighet för bÄde NOTE:s och Jalteks kunder att fÄ en verklig europeisk partner till stöd genom hela vÀrdekedjan. Vi ser fram emot ett framgÄngsrikt samarbete för bÄda företagen, men allra viktigast för vÄra nya och befintliga kunder", avslutar Elaine Barnes, chef för NOTE i Storbritannien.

Jaltek har en anlÀggning pÄ 1 600 kvadratmeter med 60 anstÀllda i Bedfordshire, nÀra bÄde Cambridges teknikomrÄde och M4-korridoren. Fram till nu har Jaltek Systems specialisttjÀnster inriktats mot design, introduktion av nya produkter och lÄgvolymmontering av avancerade tekniska produkter, allt levererat pÄ ett flexibelt, kundinriktat sÀtt. NettoomsÀttningen för Är 2004 uppgick till £ 5.5m. och rörelseresultatet till £ 750.000.

Bilden visar Steve Pittom, Jalteks försĂ€ljningsdirektör tillsammans med Kjell-Åke Andersson, koncernchef för NOTE AB.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2