Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 04 augusti 2005

NOTE öppnar i Kina

NOTE öppnar ett representationskontor i södra Kina samt flyttar dotterbolaget NOTE Components till Stockholmsregionen under hösten. Detta ingÄr som ett led i den strategiska satsning som görs inom Sourcing.
NOTE öppnar ett nytt representationskontor, som kommer att vara i drift den 1 augusti 2005. Kontorets placering Àr noga utvald; staden Shenzhen ligger i Guandong-provinsen i södra Kina, vilket underlÀttar distribution till Europa.

"Vi ser fram emot att kunna skriva samarbetsavtal direkt med kinesiska komponentstillverkare inom kort. Det Ă€r viktigt, eftersom en stor del av de komponenter vi anvĂ€nder tillverkas i Kina" sĂ€ger Kjell-Åke Andersson, koncernchef för NOTE AB.

Den 1 juni anstÀlldes Derek Teagle, huvudansvarig för representationskontoret. Han har mÄngÄrig erfarenhet av Sourcing inom EMS-branschen i Kina. Derek Teagle bor i Kina sedan ett par Är tillbaka, Àr vÀl förtrogen med kulturen och sprÄket, samt har upparbetat ett brett nÀtverk av affÀrsrelationer.

"Kontoret innebÀr att NOTE kan arbeta mer kostnadseffektivt, dÄ inköpen görs utan mellanhÀnder. Det blir ocksÄ enklare att sÀkerstÀlla kvalitén för de produkter och komponenter vi redan tillverkar dÀr, dÄ kvalitetskontroll kan utföras direkt pÄ plats. Detta kommer naturligtvis ocksÄ kunderna till del" sÀger Bengt Emesten, VD för NOTE Components AB och en av de drivande krafterna bakom projektet. NOTE rÀknar med att upp till 10 % av koncernens inköpsvolym kommer att köpas frÄn Kina i framtiden.

Under hösten kommer dotterbolaget NOTE Components AB att flytta till Stockholmsregionen. Detta för att bl a underlÀtta samarbetet med koncernens strategiska leverantörer i Sverige och Europa.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2