Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 19 augusti 2005

Danaher kommenterar Leica<br>Geosystems pressrelease

Danaher kommenterar Leica Geosystems pressrelease och tillkÀnnagivandet om neutralitet.
Danaher Corporation noterar i dagens pressmeddelande frÄn Leica Geosystems Holdings AG att Leicas styrelse "kommer, baserat pÄ den nÀrvarande tillgÀngliga informationen, inta en neutral instÀllning vad gÀller budet frÄn Danaher och det höjda budet frÄn Hexagon". Danaher kan ocksÄ bekrÀfta att det ömsesidiga transaktionsavtalet med Leica nu sagts upp.

Danaher bekrÀftar samtidigt att dess kontantbud pÄ CHF 500 för varje Leicaaktie förlÀngs, i enlighet med Takeover Regulations, till den 23 september och sammanfaller dÀrmed med slutdatumet för Hexagons bud.

Det Àr alltjÀmt Danahers uppfattning att Leicas aktieÀgare noga bör övervÀga det underliggande vÀrdet av Hexagons bud. Danaher har lyft fram att antal frÄgestÀllningar angÄende det underliggande vÀrdet av de Hexagonaktier som erbjuds av Hexagon i dess reviderade bud, sÄsom Hexagonaktiens likviditet, Hexagons höga nettoskuldsÀttning som blir följden av budet samt den lÀgre röstrÀttsstyrkan för Hexagons B-aktier. DÀrtill har Hexagon fortfarande inte klargjort vilken effekt den föreslagna företrÀdesemsissionen fÄr för de Àgare av Leicaaktier som accepterar Hexagons bud och de faktum att dessa aktieÀgare kan komma att behöva investera upp till CHF 37 per Leicaaktie i nya Hexagonaktier för att undvika utspÀdning.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1