Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 augusti 2005

Stratos köper Xantic

Stratos Global Corporation offentliggjorde den 15 augusti en överenskommelse om att köpa Xantic B.V.
Stratos Global Corporation en global leverantör av avancerade mobila och stationÀra lösningar för satellitkommunikation, offentliggjorde den 15 augusti en överenskommelse om att köpa Xantic B.V., baserat i Haag i NederlÀnderna. Genom transaktionen, med tvÄ av de största leverantörerna av mobila lösningar för satellitkommunikation, skapas en vÀrldsledande leverantör av lösningar för mobil satellitkommunikation med en vÀsentligt utökad geografisk nÀrvaro.

Stratos förvÀrvar enligt avtalet 100 procent av Xantic, som Àgs av KPN N. V. (65 procent) och Telstra Corporation Ltd. (35 procent), för en köpeskilling om cirka 191 miljoner USD.

Xantic, som driver tvÄ landbaserade Inmarsat satellitstationer, varav en i Burum i NederlÀnderna och en i Perth i Australien, omsatte under 2004 cirka 172 miljoner USD och hade 270 anstÀllda.

Stratos förvÀrvade i början av 2005 satellitkommunikationsföretaget Plenexis, inklusive den svenska verksamheten. Efter förvÀrvet av PlenexisfortsÀtter Stratos nu sin konsolideringsstrategi med förvÀrvet av Xantic.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2