Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mjukvara | 24 augusti 2005

Enea går med i AUTOSAR

Tar fram plattform för utveckling av distribuerad programvara för bilelektronik som följer AUTOSAR:s specifikationer.
Enea, specialist inom programvara för inbyggda system i telekomutrustning, medicinteknik och fordonselektronik, har gÄtt med i branschsammanslutningen Automotive Open Systems Architecture (AUTOSAR). I rollen som associerad medlem kommer Enea att stödja organisationens arbete med att ta fram och etablera en öppen standard för grÀnssnitt och arkitektur i bilelektronik. Enea kommer ocksÄ att anpassa den egna programvaruplattformen EE-Auto till AUTOSAR:s grÀnssnitt.

AUTOSAR Àr en global samarbetsorganisation som formades i juli 2003 i syfte att skapa förutsÀttningar för ett standardiserat ramverk för basprogramvara, funktionella grÀnssnitt, managementverktyg och integrationsmodeller i fordonselektronik. Organisationens kÀrnmedlemmar Àr fordonstillverkarna BMW Group, DaimlerChrysler, Ford Motor Company, General Motors, PSA Peugeot Citroën, Toyota Motor Corporation, and Volkswagen, samt vÀrldsledande underleverantörer som Bosch, Continental och Siemens VDO.

- Medlemskapet i AUTOSAR Àr en naturlig del i vÄr satsning pÄ EE-Auto, en plattform för robusta och kommunicerande realtidssystem i bilelektronisk utrustning. Med en position som teknikledare inom telekomsektorn har Enea oerhört mycket att tillföra AUTOSAR, sÀrskilt inom det snabbvÀxande omrÄdet telematik och infotainment i bilar, sÀger Nicklas Gustafson, produktmarknadschef pÄ Enea AB.

EE-Auto tillhandahÄller en fÀrdig plattform för utveckling och implementation av distribuerad bilprogramvara baserad pÄ ett realtidsoperativsystem som Àr framtaget för att hantera multiprocessorsystem. I EE-Auto ingÄr en produktfamilj realtidsoperativsystem som delar ett gemensamt API och en gemensam utvecklingsmiljö. Tillsammans utgör de en optimal plattform för distribuerade bilapplikationer som utnyttjar ett eller flera nÀtverk av mikrokontrollenheter, digitala signalprocessorer och 32-bitars mikroprocessorer. EE-Auto innehÄller ocksÄ en lÀttanvÀnd utvecklingsmiljö, ett ramverk för distribuerad kommunikation mellan processer och ett nÀtverkssubsystem.

Enea har ocksÄ inlett arbetet med att utveckla ett applikationslager som följer AUTOSAR:s specifikationer i syfte att ytterligare öka EE-Autos portabilitet och interoperabilitet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2