Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 29 augusti 2005

Trög RoHS-anpassning hos mindre tillverkare

Ändrad pĂ„ grund av felcitat 29/8 11:05. Enligt Ericssons pressavdelning sĂ„ har utfasningen av komponenter, innehĂ„llande otillĂ„tna Ă€mnen enligt RoHS-direktivet, pĂ„gĂ„tt under en lĂ€ngre tid och företaget kommer att klara den utsatta tiden till den första Juli 2006. Sven Ek pĂ„ utbildningsföretaget Swentech menar dock att de mindre företagen Ă€r sĂ€mre förberedda och att komponenttillverkarna har svĂ„rt att hĂ„lla vad de lovar.
De mindre tillverkarna i branschen Àr trögstartade enligt Sven Ek. - De sticker huvudet i sanden och sÀger att de tÀnker vÀnta att utbilda sig i frÄgan först efter Ärsskiftet, sÀger Sven Ek till NyTeknik.

Jan Andersson pÄ IVF sÀger ocksÄ att intresset Àr lÄgt hos smÄföretagen. - Det gnÀlls vÀldigt mycket frÄn företagens sida. Samtidigt Àr det jÀtteviktigt att Sverige avsÀtter pengar för att testa och utvÀrdera. Företagen kan inte skylla pÄ att de inte har haft tid att stÀlla om, sÀger han till NyTeknik.

Sven Ek framhÄller dock Note för att ha tagit saken pÄ allvar. - Vi hÄller pÄ för fullt att anpassa oss. Vi började relativt tidigt att testa olika delar av vÄr process, sÀger Bengt Nilsson, som Àr processansvarig pÄ Note till NyTeknik.

Komponenttillverkarna gör heller inte saken lÀttare. Enligt Sven Ek har de svÄrt att hÄlla vad de lovar.

evertiq ber speciellt Note och Sven Ek om ursÀkt för det felaktiga citatet som tidigare publicerats. Som man kan se ovan sÄ framhÄller- och inte kritiserar Sven Ek Note i frÄgan.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1