Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 02 november 2005

Sectra säljer mammografi till australien

BreastScreen Tasmania, som ingÄr i Australiens nationella screeningprogram för mammografi, har investerat i Sectras PACS för hantering och lagring av digitala mammografibilder. Systemet kommer att installeras i Hobert pÄ BreastScreen Tasmanias centrala enhet för granskning av mammografibilder.
Digitaliseringen Àr i full gÄng pÄ den australiensiska mammografimarknaden och BreastScreen Tasmania kommer att bli det nationella screeningprogrammets första center som implementerar digital mammografi i en mobil enhet. De Àr ocksÄ det andra centret i det nationella screeningprogrammet som vÀljer Sectra PACS (Picture Archiving and Communication System). PÄ BreastScreen New South Wales i Sydney, som bestÀllde Sectra PACS i slutet av sommaren, Àr systemet redan i full drift.

– Vi valde Sectras system eftersom det uppfyller vĂ„ra höga krav pĂ„ sĂ€kerhet, effektivt arbetsflöde och hög tillgĂ€nglighet bĂ„de vad gĂ€ller bilder och information. Sectra har bred erfarenhet av att utveckla, installera och tillhandahĂ„lla support för PACS och vi kĂ€nner oss trygga med att de kan tillgodose vĂ„ra behov, sĂ€ger Gail Raw, chef för BreastScreen Tasmania.

BreastScreen Tasmania utför Ärligen cirka 25 000 mammografiundersökningar. Med hjÀlp av Sectras PACS kan radiologerna vid BreastScreens Tasmania utföra en kostnadseffektiv och sÀker granskning av mammografibilder tagna vid centrets mobila enhet.

– BreastScreen Tasmania stĂ€ller höga krav pĂ„ systemets funktionalitet vilket visar att de prioriterar en sĂ€ker och effektiv screeningverksamhet. Detta Ă€r precis vad vĂ„ra system Ă€r anpassade för, sĂ€ger Henk Scholte, VD för Sectra i Australien.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1