Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 09 november 2005

Svenskar levererar till Londons biltullar

Svenska Optronics och Elektromekan Àr i högsta grad delaktiga i leveranserna till Londons system för fordonsregistrering i sitt trÀngselavgiftssystem.
Optronics i SkellefteĂ„ levererar kameror till österrikiska Kapsch Traffic Com som fĂ„tt uppdraget av Transport of London att installera tekniken i Londons trĂ€ngselavgiftssystem. - Transport for London Ă€r utan tvekan den mest erfarna och krĂ€vande kunden man kan ha pĂ„ den hĂ€r typen av system. Och mĂ„nga tittar pĂ„ London som föredöme nĂ€r det gĂ€ller utveckling, upphandling och införande av system för trĂ€ngselavgifter i tĂ€tort, sĂ€ger Göran NylĂ©n, försĂ€ljningschef för Kapsch Traffic Coms svenska bolag till NyTeknik. - Det hĂ€r Ă€r en oerhört intressant marknad och en intressant och expansiv kund, sĂ€ger Rickard Åström, vd för Optronic till NyTeknik.

Till Optronics kameror för fordonsregistrering har Ă€ven Kapsch dosor som bygger pĂ„ mikrovĂ„gsteknik. Dosorna ligger i fordonen och kommunicerar med hjĂ€lp av mikrovĂ„gor med stolparna. Dessa dosor tillverkas av Elektromekan i ÅrjĂ€ng.

Om försöken med denna teknik faller vÀl ut vÀntar betydligt större order för dessa företag.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1