Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 09 november 2005

Elekta levererar till Indien

Elekta meddelade idag att företaget mottagit en order att leverera en Leksell Gamma KnifeŸ 4C till Army Hospital (Research & Referral) i New Delhi, Indien. Denna order följer pÄ en liknande order tidigare detta Är frÄn National Institute of Mental Health & Neurosciences (NIMHANS), Indiens största neurologiska center belÀget i Bangalore.
Dessa investeringar Àr viktiga steg i Indiens arbete att förbÀttra kvaliteten och kapaciteten inom icke-invasiv behandling av sjukdomar i hjÀrnan. Dessa order visar att Elekta har skaffat sig en god position som ett företag med avancerad teknologi och kliniska lösningar för behandling av cancer och sjukdomar i hjÀrnan pÄ en av de intressantaste och mest spÀnnande marknaderna i vÀrlden.

NIMHANS Àr ett multidisciplinÀrt institut med fokus pÄ bÄde mental hÀlsa och neurologiska problem och bildades 1974. Idag Àr institutet erkÀnt som ett av landets ledande neurovetenskapliga centrer för behandling, utbildning och forskning.

Med stöd frÄn bÄde den Indiska staten och de regionala myndigheterna i Karnataka, har institutet vÀxt och utvecklats med stor administrativ och akademisk frihet. Verksamheten kontrolleras av NIMHANS Society dÀr ordförandeposten innehas av Indiens hÀlso- och familjeminister och vice ordförandeposten innehas av motsvarande position för regionen Karnataka.

”Vi Ă€r mycket nöjda med inköpet av vĂ„r första Leksell Gamma Knife till södra Indien dĂ€r vi har en population pĂ„ över 220 miljoner mĂ€nniskor. Stora patientgrupper kommer att kunna dra nytta av denna avancerade teknologi för icke-invasiv behandling av hjĂ€rntumörer, kĂ€rlmissbildningar och andra sjukdomar i hjĂ€rnan” kommenterar Dr. D. Nagaraja, ansvarig chef pĂ„ NIMHANS.

Army Hospital (R&R) i New Delhi Àr det centrala militÀrsjukhuset som erbjuder den senaste medicinska teknologin för militÀr personal och deras familjer. Sjukhuset har mer Àn 27 stycken specialistklinker, vilket gör det till det största sjukhuset i landet och den neurokirurgiska avdelningen Àr en av landets bÀst utrustade specialistkliniker inom sitt omrÄde.

”Leksell Gamma Knife kommer att vara till stor nytta för sĂ„vĂ€l mĂ„nga tjĂ€nstgörande och pensionerade militĂ€rer som deras familjer i och med att de nu fĂ„r tillgĂ„ng till avancerad icke-invasiv teknologi. Dessa patienter kommer att kunna Ă„tergĂ„ till sitt arbete och sitt normala liv direkt efter behandlingen utan risk att drabbas av infektion eller andra komplikationer associerade med öppen hjĂ€rnkirurgi,” sĂ€ger Dr A. K. Dubey, Klinikchef pĂ„ Army Hospital (R&R).

BÀgge dessa order avser Leksell Gamma Knife 4C, den senaste generationen av Elektas unika lösning för icke-invasiv intrakraniell strÄlkirurgi. BestÀllningen frÄn NIMHANS kommer att levereras inom kort och installeras under 2005 och den till Army Hospital förvÀntas levereras under 2006.

“Indien Ă€r en av de snabbast vĂ€xande ekonomierna med en starkt ökad efterfrĂ„gan och ett stort behov av en mer effektiv sjukvĂ„rd. Vi Ă€r mycket glada över dessa nya order och konstaterar att de Ă€r ett resultat av vĂ„rt lĂ„ngsiktiga engagemang i hela Asien och speciellt i Indien. I sĂ„vĂ€l regionen som i hela landet Ă€r behovet och efterfrĂ„gan stor pĂ„ produkter inom bĂ„de strĂ„lterapi av cancer och icke-invasiv neurokirurgi. Med en egen organisation pĂ„ plats i Indien, Ă€r Elekta vĂ€l förberett för att möta befintliga och nya kunder pĂ„ denna vĂ€xande marknad,” sĂ€ger Percy Schroff, Managing Director för Elekta Indien.

Elekta har levererat kliniska lösningar till Indien i mer Àn 10 Är och har en stark kundbas i landet med ett flertal installationer av Leksell Gamma Knife, Leksell Stereotactic System och linjÀracceleratorer. Elektas kontor ligger i New Delhi med försÀljnings- och servicepersonal strategiskt placerad runt om i Indien.
Annons
Annons
Annons
Annons
LÀs Àven
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2