Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 10 november 2005

Svensk teknologi årets julklapp i USA

En av de hetaste klapparna inför julen i USA Ă€r en digital penna, FLY ”Pentop Computer” nyligen lanserad för barn och ungdom. Den Ă€r baserad pĂ„ teknologi utvecklad av det svenska företaget Anoto i Lund.
I en oberoende konsumentundersökning inför Ärets julhandel i USA (kÀlla: eMarketer) har FLY seglat upp pÄ fjÀrde plats som en av det mest efterfrÄgade julklapparna.

I en oberoende konsumentundersökning bland 3.780 konsumenter inför Ärets julhandel i USA (kÀlla: eMarketer, USA har FLY seglat upp pÄ fjÀrde plats som en av det mest efterfrÄgade julklapparna inom kategorin elektronik mellan 12 och 75 Är. De mest efterfrÄgade elektronikprodukterna i undersökningen Àr iPod Nano (Apple), XBox 360 (Microsoft), HDTV tÀtt följd av FLY Pentop Computer (LeapFrog). Det gör FLY mer efterfrÄgad Àn exempelvis mobila telefoner, digitalkameror med MP3-spelare och Gameboy Micro (Nintendo).

Under skalet av FLY Pentop Computer döljer sig svensk teknologi utvecklad av Anoto i Lund. Anoto Àr den vÀrldsledande leverantören av teknologi för digitala pennor och papper. Den digitala pennan överför handskriven information frÄn papper till vilken dator som helst dÀr informationen kan behandlas som anteckningar, e-post eller data.

Tidigare i Ă„r tillkĂ€nnagav Anoto ett teknologilicensavtal med LeapFrog Enterprises, företaget bakom utvecklingen av FLY Pentop Computer och en rad andra utbildningsprodukter för barn och ungdom, för en gemensam utveckling av en ny plattform dĂ€r Anotos teknologi för digitala pennor och papper utnyttjas FLY Ă€r en ny plattform, utvecklad för att sammanföra datorinteraktivitet till det mest anvĂ€ndarvĂ€nliga grĂ€nssnittet av alla – papper och penna.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2