Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 15 november 2005

Nu ska Mydata skörda sin FoU-frukt

Under alla Är av nedgÄngar inom den svenska IT- och telekomindustrin sÄ Àr Mydata ett av de företag som trots allt stÄtt med hÄllbar balansrÀkning.
Under den svenska elektronikindustrins tunga Är har Mydata satsat hÄrt pÄ sin Forskning och Utveckling. NÀr det nu börjar ljusna sÄ har Mydatas revolutionerande My500 trÀtt fram ur Mydatas tunga FoU-verksamhet. Denna maskin kan nu bli ett exempel dÀr Mydata kan börja skörda sin FoU-frukt.

Som evertiq tidigare berĂ€ttat sĂ„ Ă€r My500 revolutionerande pĂ„ sĂ„ vis att den fungerar som en blĂ€ckstrĂ„leskrivare som i stĂ€llet för blĂ€ck skjuter lodpasta. – VĂ„ra kunder sĂ€ger att 60-70 procent av felen i processen kommer frĂ„n screentryckningen. Vi sĂ„g en möjlighet att göra nĂ„got Ă„t det, sĂ€ger MĂ„rten Lundberg, vd pĂ„ Mydata till Elektroniktidningen.

– Marknaden för screentryckare ligger mellan 2500 och 5000 maskiner per Ă„r, beroende
pÄ konjunktur och annat. Vi kommer förstÄs inte att ersÀtta hela den marknaden,
men vi rÀknar med att den delmarknad vi riktar oss pÄ kommer att vara tillrÀckligt
stor för att ge oss fullt upp att göra, sÀger han till Elektroniktidningen.

Mydatas FoU-konto har de senaste Ären legat pÄ mellan 80 och 90 miljoner kronor och enligt artikeln i Elektroniktidningen sÄ har Mydata som mÄl att behÄlla denna budget fast gÄ emot en 10-12 procent av den totala omsÀttningen jÀmfört med 20 procent nÀr det var som mest. Detta skulle innebÀra att Mydata nu nÀrmar sig en miljard i ÄrsomsÀttning.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 02:03 V11.10.8-2