Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 16 november 2005

Digital Visions utrustning<br> ljussätter Madonna-video

Digital Vision meddelar att svenska The Chimney Pot, ett efterbearbetningsföretag, har anvĂ€nt Digital Visions Nucoda Film Master för att digitalt ljussĂ€tta Madonnas discovideo ”Hung Up” och Robbie Willams surrealistiska musikvideo ”Trippin”.
Edward Neguissie, The Chimney Pots ljussÀttare har pÄ bÄda musikvideorna arbetat tillsammans med den berömda svenska regissören Johan Renck, som tidigare förutom Madonna ocksÄ arbetat med andra kÀnda namn som The Streets, The Libertines och Kent för att nÀmna nÄgra.

“Med Digital Visions Nucoda Film Master kan vi jobba och fokusera pĂ„ helheten, snarare Ă€n smĂ„detaljerna som Ă€ndĂ„ kan komma att Ă€ndras nĂ€r det Ă€r dags att redigera”, sĂ€ger Neguisse. ” Systemet gör det möjligt att bearbeta materialet pĂ„ ett sĂ€tt som inte Ă€r utförbart med en traditionell skanner. Arbetsverktygen Ă€r ocksĂ„ mer heltĂ€ckande vilket gör att man kan jobba mer kreativt och flexibelt. Under tiden jag arbetade med ljussĂ€ttningen pĂ„ ”Hung Up” och ”Trippin” kunde jag skicka det bearbetade materialet digitalt till redigering dĂ€r de la till bilder och andra kreativa detaljer. DĂ€refter skickade redigeringsavdelningen tillbaka materialet till mig och jag kunde arbeta vidare med olika ljusstĂ€mningar i filmen. Med tidigare teknik var jag tvungen att arbeta med sjĂ€lva negativet och fick ofta ljussĂ€tta frĂ„n band-till-band pĂ„ skannern”.

”Med en databaserad arbetsprocess kan regissörer och filmfotografer arbeta interaktivt med ljussĂ€ttningen och nĂ€r som helst Ă€ndra i redigering, effekter och ljussĂ€ttning. ”Det bĂ€sta med att arbeta i en databaserad arbetsprocess Ă€r att vi inte lĂ€ngre behöver jobba linjĂ€rt. Om vi skulle ha gjort samma arbete med en skanner, hade vi varit tvungna att göra en film-till-video överföring pĂ„ Digibeta, och sedan arbetat med varje del i processen i ett givet steg. PĂ„ det hĂ€r sĂ€ttet kunde vi arbeta mycket effektivare”, avslutar Neguisse.

Robert Ekström, operativ chef pĂ„ Digital Vision, tillĂ€gger, ”Det Ă€r verkligen glĂ€djande att The Chimney Pot valde Digital Visions Nucoda Film Master för dessa, i hög grad artistiska projekt. Fler och fler företag i branschen vĂ€ljer databaserade arbetsprocesser för att kunna tillgodose alla kreativa önskemĂ„l och dessa projekt utgör en internationellt mycket bra referens för oss”.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 02:03 V11.10.8-2