Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 november 2005

Biab Electronic med nytt ISO-certifierat

Legotillverkaren Biab Electronic i Kopparberg har nyligen certifierat sin verksamhet enligt ISO-standard med avseende pÄ kvalitet, miljö och arbetsmiljö.
Verksamheten reviderades i augusti av LRQA Integria och vi har nu erhÄllit certifikat enligt ISO9001:2000, ISO14001:2004 och AFS2001:1. Biab var ett av de första företagen i lÀnet att ISO-certifiera sig i början av 90-talet. Det system som togs fram vid tillfÀllet var dock för stort och tungrott för verksamheten sÄ det gamla certifikatet drogs in pÄ egen begÀran 1998. Efter nÄgra Ärs vila har systemet omarbetats i samarbete med Bergsmannens IndustriUtveckling AB till en mer hanterbar form.
 
Biab Electronics verksamhet omfattar bl.a. legotillverkning av elektronikprodukter och ingÄr tillsammans med formsprutningsföretaget NÀrkeplast i Cabinovagruppen. Biab tillverkar frÀmst elektronik till fordons- och sÀkerhetsprodukter och levererar allt frÄn enstaka prototyper till fÀrdigmonterade serieprodukter. Biab har en ytmonteringslina och maskinell hÄlmontering. Dessutom Àr man, med hjÀlp av systerbolaget, ett av fÄ elektronikföretag som Àven har plast-tillverkning "i huset".
 
NÀsta storsatsning för Biab blir implementeringen av RoHS i produktionen. För att utvÀrdera ytmonteringsprocessen kommer man under december att genomföra ett antal tester och laborationer med hjÀlp av intresserade maskin- och materialleverantörer. Ett speciellt kretskort har tagits fram i samarbete med MasterCad i Nora för att kunna fÄ statistiskt sÀkra felutfall pÄ olika processvariabler som t.ex. pastaegenskaper, tryckning, monteringsnoggrannhet, temperaturkurvor och framförallt sjÀlva PCB-layouten. Resultaten av testerna kommer att delges bolagets kunder och eventuellt tredje part i studiesyfte.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1