Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 november 2005

Nytt IT-bolag öppnar i Lund

Teknikkonsultbolaget Lundinova AB startar nytt IT-bolag i Lund genom att knoppa av delar av sin verksamhet.
Till skillnad från Lundinova är det nya bolaget ett renodlat produktbolag med en produktportfölj som innehåller fristående enheter för kommunikation med ljud och bild över Internet.

Det nya IT-bolaget heter L.I.P. (Lundinova Internet Products) och är ett resultat av en rad lyckade utvecklingsprojekt i egen regi. Inledningsvis är L.I.P. ett av Lundinova helägt dotterbolag. Samtal förs dock redan med externa investerare och internationella intressenter om tillväxtfinansiering och marknadslansering. Rekrytering av VD och nyckelpersoner till L.I.P. har också påbörjats.

Under våren 2006 kommer de första IP-produkerna att kunna lanseras. Parallellt med utvecklingsarbetet pågår förhandlingar om internationellt samarbete med Internettelefonioperatörer samt med teknikleverantörer, däribland , Atmel , Philips och AMT (videoöverföringsteknik).

Huruvida om och när det blir en börsintroduktion av L.I.P. vill inte företagets tf.VD Johan Marnfeldt ännu inte uttala sig om. Efterhand som avtalen faller på plats kommer detta att meddelas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1