Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 22 november 2005

Autoliv anklagas för trakasserier av Metall

Fackförbundet Metall menar att fackligt engagerade medarbetare pÄ Autoliv i Göteborg förföljs.
Under Ă„ret har flera förtroendevalda pĂ„ Autoliv avgĂ„tt frĂ„n sina uppdrag. ”Detta som en direkt följd av att de har blivit motarbetade och getts sĂ€mre arbetsvillkor Ă€n sina arbetskamrater. Flera förtroendevalda har mĂ„tt sĂ„ dĂ„ligt att de tvingats att sjukskriva sig, sĂ€ger Anne-Li Rygren. ombudsman i Metalls avdelning 41 i Göteborg”.

Autolivs hetsjakt har dock inte stannat innanför grindarna. Arbetsgivaren har ringt hem till de sjukskrivna och utsatt dem för pĂ„tryckningar. Autoliv anser att de inte har rĂ€tt att vara hemma, trots att de har lĂ€karintyg. Även muntliga och skriftliga varningar har utdelats till flera sjukskrivna.

Arbetsgivaren har Àven uppmanat anstÀllda att övervaka och rapportera vad som sker inom den fackliga verksamheten.Medlemmar har blivit hindrade att medverka pÄ fackliga utbildningar, trots att ledighetsansökan har inkommit i god tid.

Enligt Autoliv sjĂ€lva kĂ€nner man inte igen sig i kritiken, som riktas i skarpa ordalag mot företaget pĂ„ Metalls hemsida. ”Vi Ă€r överraskade över att det kommer ut pĂ„ det hĂ€r sĂ€ttet, det hĂ€r Ă€r inte nĂ„got som vi kĂ€nner igen oss i, sĂ€ger platschefen Peter Engerts”.

Det som företaget Ă€r endast medveten om Ă€r att den sjukskrivne facklige ombudsmannen uppgivit att han blivit trakasserad. Under veckan kommer Ă€ven Arbetsmiljöverket som Ă€r tillsyningsmyndigheten nĂ€r det gĂ€ller arbetsmiljölagstiftningen att bli inkopplad. ”Det vĂ€lkomnar vi, sĂ„ vi fĂ„r reda pĂ„ vad som Ă€r problemet, sĂ€ger Peter Engerts”. Detta skriver n24 med hĂ€nvisning till Metalls hemsida.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 22:05 V11.10.12-2