Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 29 november 2005

Breddat utbud ska ta<br> Rutronik närmare de stora

Rutronik Ă€r Ă€nnu lĂ„ngt efter jĂ€ttarna Avnet och Arrow men med ett breddat utbud skall Rutronik stĂ€rka sin tredjeplats Ă€ta sig nĂ€rmare topplaceringarna. - År 2010 ska vi vara minst 30 procent större Ă€n Europafyran och ha minst 10 procent av distributionsmarknaden inom halvledare, sĂ€ger Rutroniks VD Thomas Rudel till Elektroniktidningen.
Rutronik Àr ett av de fÄ distributionsbolag som visat en ökning i omsÀttning de senaste Ären. Under de senaste fyra Ären har Rutroniks omsÀttning ökat med 46%. Sammanlagt har Europas tio största distributörer backat med 27% omsÀttningsmÀssigt.

TrÄdlös kommunikation Àr ett av de omrÄden som skall stÀrkas inom bolaget. Nyligen tecknade man avtal med Sony Ericsson om deras trÄdlösa M2M-produkter och enligt Elektroniktidningen har man Àven Free2Moves produkter i sin portfölj. - Inom trÄdlöst har vi inte haft mycket tidigare. Men wireless-kompetensen i Stockholm som ingick dÄ vi anstÀllde före detta Eurodispersonal har gjort att vi tror pÄ stark tillvÀxt dÀr, sÀger Tomas Rudel till Elektroniktidningen. - Vi har aldrig haft ett förlustÄr, sÀger Thomas Rudel till Elektroniktidningen.

Ett annat omrÄde som Rutronik satsar pÄ Àr FPGA. - PÄ FPGA-sidan har vi inget idag, men vi förhandlar med tvÄ av de tre ledande tillverkarna, sÀger han till Elektroniktidningen.

Att ha en bra logistik, bÄde i företaget och hos sina kunder, vÀrderar företaget högt. Som verktyg till detta har Rutronik ett egenutvecklat logistikprogram. - Vi tjÀnar sjÀlva pÄ att vÄra kunders logistik blir bÀttre. DÄ kan de ge oss bÀttre prognoser vilket gör att vi sjÀlva kan optimera vÄra inköp och lager, berÀttar logistikchefen Thomas Rolle för Elektroniktidningen.

- I grunden Àr det enkelt - det gÀller att öka kommunikationen och lÀra sig sÄ mycket som möjligt om varandras processer. DÄ kan man identifiera kostnader och risker som kan reduceras, och dÄ bygger man samtidigt upp den tillit som Àr nödvÀndig, sÀger han till Elektroniktidningen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2