Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 30 november 2005

Elprint säger upp 12 i Bergen

Mönsterkortstillverkaren Elprint sÀger upp 12 personer vid sin anlÀggning i Bergen. Detta Àr följden av att antalet paneler som passerar fabriken minskat vÀsentligt.
- VÄr produktion har gÄtt mer och mer emot mindre serier och detta har gjort att fÀrre paneler passerar fabriken. Tillsammans med de investeringar vi gjort gör detta att vi nu kan reducera vÄr personal nÄgot, sÀger Elprints VD Helge K. Nilsen till evertiq.

- Denna reducering innebÀr att vi tar bort nattskiftet men vi klarar att bedriva produktionen med dag- och kvÀllsskiftet, sÀger Helge K. Nilsen till evertiq.

Helge K. Nilsen berĂ€ttar för evertiq att det genomsnittliga panelpriset ökat frĂ„n 1600 i vĂ„ras till 2300 NOK idag. Helge K. Nilsen berĂ€ttar ocksĂ„ för evertiq att man gĂ„r mer och mer emot en automatisering i fabriken och att stora investeringar gjorts pĂ„ maskiner som i stor grad skall ersĂ€tta mĂ€nniskors arbete. Bl.a. har en ny LDI frĂ„n Orbotech införskaffats. – MĂ„let Ă€r att inom ett Ă„r ha en datorstyrd och helautomatisk produktion dĂ€r vĂ„r personal endast sköter maskinerna. Man kan sĂ€ga att vi inte vill ha personal som flyttar runt paneler utan som egentligen bara gĂ„r runt med smörjkannan, sĂ€ger Helge K. Nilsen till evertiq.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2