Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 11 januari 2006

Ny Off Line Feeder Setup Station

Universal fortsÀtter att introducera smarta produktivitets höjande utrustningar för anvÀndning tillsammans med ytmonteringsmaskinerna AdVantis och Genesis.
Som bekant kan AdVantis och Genesis placera komponenter frÄn 0201 till snap-ins, odd-form och pin in paste, beroende pÄ vilka monteringshuvuden som vÀljs till respektive plattform.

Den senaste produktivitetshöjaren bygger vidare pÄ funktionaliteten i mjukvarusviten Line Control Box, ett set mjukvaror för kontroll och styrning av Universal maskiner/produktionslinor samt spÄrbarhet pÄ komponentnivÄ. TidsÄtgÄngen för produktbyten reduceras samtidigt som manuella felkÀllor elimineras och kvaliteten höjs. De som besökte oss pÄ Productronica i november kunde beskÄda utrustningen i verkligheten.

En Off Line Feeder Setup station Àr en fristÄende nÀtverskopplad enhet med ett Feeder Interface av samma typ som det som sitter i AdVantis och Genesis. Ett Feeder Interface kan ta emot tvÄ fulla feeder bankar motsvarande hÀlften av den totala kapaciteten av en maskin, eftersom en maskin har fyra feederbankar (tvÄ pÄ var sida). Systemet Àr avsett för Precision Pro, vilket Àr liktydigt med Universals intelligenta feederteknik, med unikt ID per feeder.

En skÀrmbild pÄ stationen begÀr via nÀtverket att operatören scannar in komponentrulle och feeder och knyter ihop dessa via streckkoder. I detta moment lÀggs grunden till att komponentrulle, feeder ID och komponentens blivande plats i maskinen kan knytas ihop logiskt. Den scannade informationen lagras i en databas som Line Control Box, setupstationer och ytmonterinsgsmaskiner har gemensam. NÀr den ihop parade kombinationen feeder/rulle tas frÄn stationen och monteras av operatören i maskinen för att köra en produkt, jÀmförs dÀr vad som monterats med programmet för produkten i frÄga, och operatören uppmÀrksammas automatiskt pÄ eventuella misstag i frÄga om placering av komponenter i maskin och/eller produktionslina.

En Off Line Feeder Setup Station innehÄller:
Stationen och dess mjukvara
Dator, skÀrm mm. med Windows operativsystem
Printer
Streckods skrivare
TrÄdlös scanner
Etikettsystem för feeders och komponenter

Universal representeras i Sverige av Wikman och Malmkjell
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1