Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
RoHS | 12 januari 2006

Bra uppladdning inför Blyfritt 2006

FrÄgan har cirkulerat huruvida Blyfritt 2006 kommer att bli den succé som branschen hoppats pÄ eller inte men det verkar som att branschen trots allt Àr förvÀntansfull.
MĂ„nga evertiq har talat med hoppades tidigt pĂ„ att mĂ€ssan skulle lyckas öppna för den debatt om blyfri elektronik som sĂ„ mĂ„nga i branschen efterfrĂ„gat. Datumet var enligt mĂ„nga helt rĂ€tt i tiden sĂ„ förvĂ€ntningarna var stora. FrĂ„n början var utstĂ€llarantalet berĂ€knat till 36 men i takt med att intresset ökade sĂ„ fick man utöka mĂ€ssan till att idag innehĂ„lla 50 utstĂ€llare. Åtta olika talare kommer att behandla Ă„tta olika Ă€mnen som kommer att debatteras.

Det senaste dygnet har uppladdningen inför mÀssan tagit fart ordentligt hÀr pÄ evertiq. Ett antal branschpersonligheter har i evertiqs kommenterarforum kommit igÄng ordentligt med debatten.

Det hela började med att Lars Wallin skrev en krönika för Elektronik i Norden, i nummer 18 2005, som handlade om RoHS och FR4. I EiN 20 svarar sedan Hans Erik West pĂ„ Rehm med att ifrĂ„gasĂ€tta sakligheten i Wallins argument och att Wallin i mĂ„ngt och mycket talar i egen kommersiell sak. Lars Gunnar Klang pĂ„ MTEK i Rönninge svarade ocksĂ„ pĂ„ Wallins inlĂ€gg i EiN 20 och ifrĂ„gasatte Ă€ven han Wallins saklighet. I samma nummer fick sĂ„ Lars Wallin chansen att svara dessa herrar med ett nytt inlĂ€gg. Efterspelet pĂ„ detta svar tog sedan skruv ordentligt dĂ„ Rehms Hans Erik West anklagar Lars Wallin för att ta till personangrepp i debatten och dĂ€rmed slingra sig ifrĂ„n kĂ€rnfrĂ„gan. Hans Erik West menar att Lars Wallin pĂ„ detta sĂ€tt hindar andra att uttala sig i debatten eftersom han ”sĂ„gar alla vid fotknölarna som inte tycker som han”. Lars Wallin skriver sedan en krönika pĂ„ evertiq dĂ€r han behandlar chipets roll i RoHS-diskussionen i krönikan ”Rapport frĂ„n ett Chip”. Klang reagerar pĂ„ denna krönika dĂ€r en viss ”Dr Klang” figurerar och sĂ€ger till evertiq: ”Lasse Wallin gillar att ironisera. Ironi Ă€r OK och han fĂ„r kalla mig vad han vill men inte ge mig en akademisk titel som jag inte har”.

Till den artikel dÀr Hans Erik West och Lars Gunnar Klang sedan fÄr uttala sig om Lars Wallins framfart strömmar det sedan in en hel del kommentarer. Debatten Àr sÄ igÄng. Hans Erik West har tidigare uttryckt en oro om att Blyfritt 2006 blir en show av Lars Wallin och dÀr endast hans Äsikter kommer att framföras. De evertiq talat med i branschen Àr dock förvÀntansfulla och hoppas och tror pÄ en bra tillstÀllning.

”Det Ă€r ju inte meningen att jag skall stĂ„ och framföra mina Ă„sikter. Som konferencier sĂ„ kommer jag att stĂ€lla frĂ„gor och pĂ„stĂ„enden som andra fĂ„r svara pĂ„. Min uppgift Ă€r endast att sĂ€tta igĂ„ng debatten”, sĂ€ger Lars Wallin till evertiq.


Klicka hÀr för att delta i debatten du ocksÄ.


Klicka hÀr för att lÀsa Lars Wallins senaste krönika.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2