Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
RoHS | 12 januari 2006

Bra uppladdning inför Blyfritt 2006

Frågan har cirkulerat huruvida Blyfritt 2006 kommer att bli den succé som branschen hoppats på eller inte men det verkar som att branschen trots allt är förväntansfull.
Många evertiq har talat med hoppades tidigt på att mässan skulle lyckas öppna för den debatt om blyfri elektronik som så många i branschen efterfrågat. Datumet var enligt många helt rätt i tiden så förväntningarna var stora. Från början var utställarantalet beräknat till 36 men i takt med att intresset ökade så fick man utöka mässan till att idag innehålla 50 utställare. Åtta olika talare kommer att behandla åtta olika ämnen som kommer att debatteras.

Det senaste dygnet har uppladdningen inför mässan tagit fart ordentligt här på evertiq. Ett antal branschpersonligheter har i evertiqs kommenterarforum kommit igång ordentligt med debatten.

Det hela började med att Lars Wallin skrev en krönika för Elektronik i Norden, i nummer 18 2005, som handlade om RoHS och FR4. I EiN 20 svarar sedan Hans Erik West på Rehm med att ifrågasätta sakligheten i Wallins argument och att Wallin i mångt och mycket talar i egen kommersiell sak. Lars Gunnar Klang på MTEK i Rönninge svarade också på Wallins inlägg i EiN 20 och ifrågasatte även han Wallins saklighet. I samma nummer fick så Lars Wallin chansen att svara dessa herrar med ett nytt inlägg. Efterspelet på detta svar tog sedan skruv ordentligt då Rehms Hans Erik West anklagar Lars Wallin för att ta till personangrepp i debatten och därmed slingra sig ifrån kärnfrågan. Hans Erik West menar att Lars Wallin på detta sätt hindar andra att uttala sig i debatten eftersom han ”sågar alla vid fotknölarna som inte tycker som han”. Lars Wallin skriver sedan en krönika på evertiq där han behandlar chipets roll i RoHS-diskussionen i krönikan ”Rapport från ett Chip”. Klang reagerar på denna krönika där en viss ”Dr Klang” figurerar och säger till evertiq: ”Lasse Wallin gillar att ironisera. Ironi är OK och han får kalla mig vad han vill men inte ge mig en akademisk titel som jag inte har”.

Till den artikel där Hans Erik West och Lars Gunnar Klang sedan får uttala sig om Lars Wallins framfart strömmar det sedan in en hel del kommentarer. Debatten är så igång. Hans Erik West har tidigare uttryckt en oro om att Blyfritt 2006 blir en show av Lars Wallin och där endast hans åsikter kommer att framföras. De evertiq talat med i branschen är dock förväntansfulla och hoppas och tror på en bra tillställning.

”Det är ju inte meningen att jag skall stå och framföra mina åsikter. Som konferencier så kommer jag att ställa frågor och påståenden som andra får svara på. Min uppgift är endast att sätta igång debatten”, säger Lars Wallin till evertiq.


Klicka här för att delta i debatten du också.


Klicka här för att läsa Lars Wallins senaste krönika.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-14 11:24 V11.8.1-1