Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 19 januari 2006

Arcam får order från NASA

Arcam AB har erhållit en order på ett EBM S12 system från NASA George C. Marshall Space Flight Center i Huntsville. Alabama. Systemet kommer att användas för produktion av detaljer för avancerade flyg- och rymdapplikationer. Leverans är planerad till första kvartalet 2006.
Arcams EBM S12 är ett elektronstrålebaserat system för så kallad Free Form Fabrication (FFF) av solida metallkomponenter direkt från CAD-underlag. EBM S12-maskinen laddas med titanpulver och kammaren vakuumsätts. Den datorstyrda elektronstrålen smälter pulvret med hög energi och detaljer byggs efter CAD-ritningen genom att 0,1 mm tunna skikt av smält pulver adderas till varandra. Processen sker under vakuum, vilket ger en mycket ren smälta och det färdiga föremålet får optimala materialegenskaper. Genom EBM S12 får kunden möjlighet att snabbare och billigare producera komplicerade detaljer i titan och andra avancerade material.

- Denna order bekräftar igen vår teknologis konkurrenskraft för direkttillverkning för flyg- och rymdindustrin. Vi är glada och stolta att få förtroendet att leverera utrustning till NASAs avancerade utvecklingprogram, säger Magnus René, VD på Arcam

- Med Arcams teknologi kan vi tillverka funktionella komponenter för våra projekt med en ny nivå av geometrisk frihet, säger Kenneth G. Cooper, Chef för Rapid Prototyping vid NASA i Huntsville.

Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1