Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 31 januari 2006

Adela - ny helsvensk produkt

Norrbottens-Kurirens radiotidningsprenumeranter blir de första att fÄ den nya radiotidningsmottagaren Adela, en elektronisk taltidning utvecklad av Microbit och Rubico. Adela tillverkas av BL-Elektronik i samarbete med Mikromakarna.
De flesta större dagstidningar (ca 90 st.) ger idag ut taltidningar som gÄr ut till sammanlagt 9500 prenumeranter. Taltidningarna produceras för att ge synskadade, afatiker, dyslektiker samt personer med sÄdana funktionshinder att de inte kan hÄlla i eller blÀddra i en tidning tillgÄng till sin lokala dagstidning. En typ av taltidning Àr radiotidningen. Den som vill prenumerera pÄ en radiotidning fÄr av TaltidningsnÀmnden gratis lÄna en radiotidningsmottagare för att ta emot och lyssna pÄ tidningen. Adela Àr nu under produktion och kommer att skickas ut till Norrbottens-Kurirens lÀsare under vecka 5. NÀsta tidning att fÄ Adela blir NorrlÀndska Socialdemokraten NSD.

Radiotidningarna sÀnds ut under natten över Sveriges Radios P1-nÀt i krypterad form och radiotidningsmottagaren tar automatiskt emot sÀndningarna och lagrar dessa sÄ att anvÀndaren sedan kan lyssna pÄ sin tidning nÀr de sjÀlva vill.

Den nya digitala radiotidningsmottagaren Adela baseras pÄ en digital signal processor (DSP) och RDS-teknik. Den moderna tekniken innebÀr framförallt ett mycket enkelt handhavande samt en mycket bra ljudkvalitet. Mottagaren Àr ocksÄ portabel dÄ den kan drivas pÄ batteri.
Radiotidningsmottagaren Adela Àr en helsvensk produkt. Utvecklad av Microbit och Rubico, tillverkas av BL-Elektronik i samarbete med Mikromakarna.

De som idag har en radiotidningsmottagare kommer efterhand att fÄ den utbytt mot Adela. Nya prenumeranter kommer ocksÄ att fÄ Adela, dessa skall vÀnda sig till sin tidning.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2